Voor installateurs

Wilt u zich graag aansluiten bij Solar-West en onze producten van Solplanet gebruiken of distribueren? Aarzel dan niet om snel contact met ons op te nemen via het contactformulier. We blijven onze producten en toepassingen continu verbeteren, waardoor ze sneller en gemakkelijker te gebruiken zijn, terwijl we tegelijkertijd topprestaties en betrouwbaarheid garanderen. Op deze manier kunnen we samen onze missie realiseren om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen, zodat we u alle benodigde informatie kunnen verstrekken.

Contacteer ons
Solar-West

Informatie / data 

Om het voor u gemakkelijker te maken, hebben al onze producten hun eigen datasheet. Op die manier kunt u op elk moment alle benodigde informatie bij ons verkrijgen. Is er iets nog niet helemaal duidelijk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts staan klaar om u te helpen en al uw mogelijke vragen te beantwoorden. Bij Solar-West streven we ernaar om de dingen eenvoudig te maken: onze producten zijn eenvoudig te installeren, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Alle producten van Solar-West  worden geproduceerd volgens internationale kwaliteitsnormen. 

Contacteer ons voor meer info
Solar-West

DOWNLOADS

Contacteer ons
Solplanet

Ontdek onze servicepagina voor installateurs, speciaal ontworpen voor installateurs zoals u. Hier bieden we handige downloads en instructies aan om u op weg te helpen. Heeft u na het gebruik van deze bronnen nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u verder te helpen en uw vragen te beantwoorden.

 

Ontdek via volgende video’s enkele leuke tips and tricks. 

 

Solplanet maakt de dingen eenvoudig

Solplanet maakt het je gemakkelijk. Onze producten zijn eenvoudig te installeren, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. We blijven onze producten, toepassingen en informatie sneller en gemakkelijker in gebruik maken en tegelijkertijd topprestaties en betrouwbaarheid garanderen. Op deze manier kunnen we samen onze missie bereiken om zonne-energie aan iedereen te leveren.

Je kunt bouwen op Solplanet

Bij Solplanet streven we een eenvoudig idee na: solar for everybody. We streven  ernaar om de best mogelijke ervaring voor distributeurs, installateurs en eindgebruikers te creëren. Dat is de reden waarom onze producten eenvoudig te installeren, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn.

De fotovoltaïsche omvormers van Solplanet worden gefabriceerd in overeenstemming met internationale hoge kwaliteitsnormen. De kans is dus groot, dat we aan jouw vraag kunnen voldoen.

Solplanet is een merk van AISWEI, die sinds 2009 omvormers fabriceert. AISWEI, voorheen ook bekend als de Chinese dochteronderneming van SMA, heeft met succes hoogwaardige en betrouwbare producten gemaakt voor gerenommeerde merken als SMA en Zeversolar.

Vandaag de dag, is AISWEI een onafhankelijk onderzoeks-, ontwikkelings- en productiebedrijf. Door een recente herstructurering van het eigen vermogen heeft AISWEI een bijzonder sterke financiële positie binnen de branche.

Solplanet maakt de dingen eenvoudig voor installateurs

De producten van Solplanet zijn eenvoudig te installeren, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. We blijven ervoor zorgen dat onze producten en toepassingen sneller en gemakkelijker te installeren zijn, zodat ze betrouwbare, langdurige prestaties bieden en gebruiksvriendelijk zijn voor de beste klantervaring. Bij Solplanet maken we dingen gemakkelijk.

Solplanet

Vragen en Antwoorden

Verdeelt u batterij (opslag) Omvormers

Ja, de hybride omvormer van Solplanet werd in 2021 geïntroduceerd en door Solar-West verdeelt. 

Hebben omvormers van Solplanet een stroombeveiliging?

Ja.

Wat doet een omvormer bij een hoge omgevingstemperatuur?

De omvormer verlaagt automatisch zijn uitgangsvermogen om zichzelf tegen oververhitting te beschermen. 

Beschikt Solplanet over een 0-Export Control Solution.

Ja. Voor alle omvormers van Solplanet, via onze datalogger van AiCom en gedefinieerde slimme meter, kunt u een Nul exportfunctie krijgen door deze in te stellen op de webserver van datalogger/APP/AiSWEI cloud.
Voor omvormers van Solplanet, kunt u ook een exportbesturingsoplossing hebben door de gedefinieerde slimme meter rechtstreeks via RS485 op de omvormer aan te sluiten en deze functie op APP in te schakelen.

Kan ik de PV generator uitbreiden?

Ja, de DC-capaciteit van de PV-generator kan de AC-capaciteit van de omvormer overschrijden. De waarde van de DC/AC-verhouding voor elk type omvormer worden aangeduid in dit gegevensblad. Een typische vuistregel is dat de PV-generator met 50% kan worden uitgebreid. Dit is afhankelijk van de plek en het bestralingsniveau van de locatie. Te veel uitbreiden van de PV-generator zal geld verspillen en enige invloed hebben op de betrouwbaarheid van de omvormer. 

Kan ik dunne-film modules gebruiken voor omvormers van Solplanet? 

De omvormers van Solplanet kunnen niet worden gebruikt met dunne-filmmodules, die een functionele aarding op de positieve of negatieve DC-geleider vereisen. In deze gevallen raden we aan om een geïsoleerde (op transformator gebaseerd) omvormer te gebruiken. Onze niet-geïsoleerde (transformatorloze) omvormers zijn over het algemeen ontworpen voor silicium zonnepanelen. Echter, er zijn dunne-film zonnepanelen die geen functionele aarding nodig hebben, en in deze gevallen zal een omvormer van Solplanet correct werken.

Kan de omvormer van Solplanet gebruikt worden in off-grid met een dieselgenerator?

De omvormers van Solplanet zijn on-grid omvormers en daarom moet de AC-zijde van de omvormer worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Er zijn geen instellingen waarmee de omvormer kan werken in de “off-grid” of “island” modus. Solplanet kan geen correcte werking garanderen in off-grid-toepassingen en zal voor schade aan de omvormer daaruit geen garantie verlenen of de PV-installatie die kan worden veroorzaakt onder “off-grid” -omstandigheden.

Zijn omvormers van Solplanet geïsoleerd?

Solplanet produceert alleen niet-geïsoleerde (transformatorloze) omvormers. De transformatorloze omvormer is de meest voorkomende omvormer in de residentiële en commerciële markt, en heeft over het algemeen een hoger rendement, lagere kosten, kleinere afmetingen en een lager gewicht in vergelijking met geïsoleerde (transformator) omvormers.

Is de omvormer uitgerust met een DC-schakelaar? 

Alle omvormers van Solplanet zijn standaard uitgerust met een DC-schakelaar.

Hoe selecteer ik de juiste afmeting omvormer? 

U kunt software van derden gebruiken of contact opnemen met onze technische ondersteuning voor hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *